Hjalmar’s Hoekje

Hjalmar’s Hoekje – ZVV Volendam – ZVV Eindhoven

Vrijdagavond ontvangen we in sporthal De Opperdam ZVV Eindhoven en dat wordt een belangrijke pot zaalvoetbal. Om afstand te nemen van de onderste plaatsen is een overwinning belangrijk voor ons. ZVV Eindhoven zal daarentegen aansluiting willen vinden om afstand te nemen van de onderste plek, een plek die zorgt voor rechtstreekse degradatie. Tevens sluit het dan aan bij White Stones en ons en maakt het meer kans om de nacompetitie te ontlopen.

ZVV Eindhoven is een lastige tegenstander voor ons is gebleken uit de onderlinge ontmoetingen. In het seioen 2014/15 speelden we voor de beker gelijk in Eindhoven, echter verloren we met strafschoppen. In het seizoen 2015/’16 speelden we tweemaal gelijk in de competitie.
Begin dit seizoen eindigde de 4e onderlinge confrontatie in een 7-4 overwinning voor de ploeg uit Eindhoven, de stad waar Koning Willem-Alexander sinds de troonwisseling de titel ‘Baron van Eindhoven’ aan te danken heeft.

Het is zaak om goed uit de startblokken te komen de 2e helft van het seizoen. De eerste helft van het seizoen is wisselvallig verlopen en hebben we teveel punten verspeeld, ondanks de mogelijkheden op meer. We moeten dat de tweede helft van het seizoen zien om te draaien en winst op ZVV Eindhoven helpt daarbij.

Saillant detail is dat in het Kras-stadion de plaatselijk FC speelt tegen de profs uit de lichtstad. Maar de keuze kan niet moeilijk zijn, want in de Opperdam zit je vrijdagavond droog en warm en kun je getuige zijn van een mooie en spannende pot zaalvoetbal. De echte kenners verwelkomen we dan ook graag vrijdagavond, aanvang wedstrijd 20.30 uur.

Tot vrijdag!
Groet Hjalmar