Hjalmar’s Hoekje

Hjalmar’s Hoekje – ZVV Volendam – ASV Lebo, 17 januari 2020.

Vrijdagavond starten we weer met de competitie na een aantal weken kerstreces. En we krijgen gelijk de koploper ASV Lebo op bezoek. Met 22 punten uit 10 wedstrijden en een doelsaldo van +20 staat het team er prima voor.

Het team uit de hoofdstad timmert dit seizoen uitstekend aan de weg. Onder leiding van de nieuwe coach en oud international, Zaid El Morabiti, heeft de vereniging een andere weg ingeslagen m.b.t. de speelwijze. In tegenstelling tot voorgaande jaren speelt het team met veel druk vooruit en maakt het de tegenstanders lastig. Het heeft geleid tot 7 gewonnen wedstrijden, 2 gelijke spelen en maar 1 nederlaag. Ook heeft het team zich afgelopen week geplaatst voor de halve finale van de landelijke beker. Kortom een seizoen dat tot nu toe prima verloopt.

Dat wij het dus moeilijk krijgen mag duidelijk zijn, maar we zullen onze huid duur verkopen. Hadden we enige hoop dat iedereen na de winterstop weer beschikbaar zou zijn, de waarheid is minder waar. Frank Boogaard heeft enkele trainingen afgewerkt en afgelopen vrijdag heeft hij in een oefenwedstrijd zijn rentree gemaakt. Binnen 30 seconden bleek het echter ijdele hoop, want bij het blokken van de bal kon de man van glas naar de kant met een knieblessure. De vooruitzichten zijn een week of 8 uit de roulatie.

Daarentegen is onze topscorer van vorig seizoen, Danny “Pier” wel weer volledig beschikbaar en zal hij een poging doen om een plek in de topscorers-app te bemachtigen.

We bevinden ons op de 8e plaats en staan met nog 12 wedstrijden te gaan, 8 punten achter op plek 4. Plaats 4 geeft aan het einde van de rit recht op een play-off plek. Natuurlijk willen we graag omhoog kijken en zullen daar morgen een stap in de goede richting voor willen zetten. Ook de volgende twee vrijdagen spelen we een thuiswedstrijd in onze eigen Opperdam en daar hebben we bewezen tot veel in staat te zijn.

Kom dus vrijdag naar de Opperdam! Aanvang 20.30 uur.

Groet en tot dan, Hjalmar.