Hjalmar’s Hoekje

Hjalmar’s Hoekje – Play-offs ZVV Volendam – ’t Knooppunt

Zaterdag 5 mei is het dan zover, de eerste wedstrijd voor de play-offs, thuis tegen ’t Knooppunt.

Dat het halen van de play-offs geen alledaags iets is blijkt uit het feit dat het meer dan 20 jaar geleden is (afgelopen week al iets gehoord van 25, 28 en 27 jaar), dat een Volendams zaalvoetbalteam zich hiervoor geplaatst heeft. De tijd van Dick Kes, Jan ‘Barre’, Henk Kras, Jan ‘Bami’ , Nico Binken (geen idee of hij ooit play-offs heeft gespeeld, maar als ik zijn naam noem zou ik een biertje van hem krijgen), etc. Volle tribunes in de Seinpaal toentertijd.

En hopelijk zaterdag een bomvolle Opperdam.
De plaatselijke FC Volendam is uitgespeeld en de zaterdagafdeling van RKAV Volendam is vrij. Kras/Volendam (handbal) speelt na ons de belangrijke wedstrijd in de kampioensgroep tegen Fiqas/Aalsmeer voor plaatsing voor de finale.
Kortom genoeg redenen om richting de Opperdam te komen.

Het concept
Bij elke wedstrijd moet een winnaar komen. Het team dat als eerste twee overwinningen behaald gaat door naar de finale. De eerste wedstrijd met 10-0 verliezen en de tweede wedstrijd met 1- 0 winnen betekent een derde wedstrijd. Bij een gelijke stand na 2x 20 minuten wordt er verlengd met 2x 5 minuten. Is het dan nog gelijk, dan volgen strafschoppen om een winnaar te bepalen.

De tegenstander
’t Knooppunt is de regerend landskampioen en in de reguliere competitie als tweede geëindigd. Alle spelers bij ’t Knooppunt hebben internationale ervaring en zij hebben ook recordinternational, Jamal el Ghannouti, in hun gelederen. Door het behaalde kampioenschap van afgelopen seizoen hebben zij dit seizoen ook nog negen internationale wedstrijden achter de rug. De spelers van ’t Knooppunt zijn vaker in deze situatie geweest en hebben dus ervaring met het spelen van play-off wedstrijden.
Dit seizoen hebben we drie keer tegen ’t Knooppunt gespeeld, waarvan twee keer thuis. De twee thuiswedstrijden gingen verloren (4-6 competitie en 3-8 beker), de uitwedstrijd werd met 4-7 gewonnen.

ZVV Volendam
Wij zijn dit seizoen terecht als derde te zijn geëindigd in de competitie en hebben daarmee onze play-off plek veilig gesteld. Van geen enkele tegenstander hebben we dit seizoen in de competitie twee keer verloren. Wedstrijden, die op dat moment van belang waren voor de stand van de competitie, hebben we in winst omgezet en daarmee concurrenten achterhaald of op achterstand gezet. Voorbeelden daarvan zijn de wedstrijden tegen Groene Ster uit en Amicitia, ASV Lebo en TPP thuis.

Als het erom gaat laten we zien dat we er staan en dat zal zaterdag ook het geval moeten zijn. Wedstrijden, zoals deze, zijn speciaal en brengen vaak het beste in spelers naar boven. We beschikken over een fitte selectie, alleen Moessie Rebel is vanwege een hernia-operatie niet beschikbaar.

ZVV Volendam – ’t Knooppunt, sporthal Opperdam 17.00 uur.