Hjalmar’s Hoekje

Hjalmar’s Hoekje – ZVV Volendam – Groene Ster Vlissingen

Vrijdagavond staat de wedstrijd tegen Groen Ster Vlissingen op het programma en moeten we de punten in eigen huis zien te houden. Winst betekent dat wij in punten gelijk komen met Groen Ster Vlissingen, dat tot nu toe een wisselvallig seizoen draait.

Dat winst tegen deze tegenstander geen zekerheid is in thuiswedstrijden, hebben de seizoenen 2015/’16 en 2017/’18 wel uitgewezen. In beide gevallen keerde het team uit Vlissingen, de havenstad aan de Westerschelde met de langste zeeboulevard van Nederland (bron VVV Zeeland), met een ruime overwinning terug. Detail daarbij is wel, dat beide wedstrijden de eerste wedstrijd van het seizoen betrof en wij de kermis nog in de benen hadden.

Afgelopen seizoen zijn we onze opmars in de 2e helft van het seizoen begonnen met winst in de uitwedstrijd tegen Groen Ster. De laatste goal, de 3-4 viel in de allerlaatste seconde van de wedstrijd, bracht nogal wat consternatie met zich mee. Groen Ster voelde zich bestolen en zal zeker daarom vrijdag de punten weer mee naar Vlissingen willen nemen.

Het team van Samir Yacoobi speelt al een aantal seizoen op het hoogste niveau en is al een aantal maal dicht bij de play-offs geweest. Met Said Bouzambou hebben zij een spits, die er minimaal 25 inschiet in een seizoen. Samen met zijn broer Hoessein en aanvoerder Khalid El Hattach zijn zij de sterkhouders van het team.

Wij willen daarentegen de opmars naar boven weer doorzetten na de overwinning van vorige week. Alleen Johan Keizer is geblesseerd, de overige spelers zijn allemaal beschikbaar.

We zien jullie dan ook graag vrijdagavond in de Opperdam om 20.30 uur om ons te steunen in de weg omhoog.

Tot dan, Hjalmar.