Hjalmar’s Hoekje

Hjalmar’s Hoekje – ZVV Volendam – asv LEBO, vrijdag 16 februari 2018

Vrijdag a.s. ontvangen wij de nummer 4, het Amsterdams ASV Lebo, in sporthal de Opperdam. ASV Lebo is de landskampioen van 2016 en een ploeg met een mix van jonge en ervaren spelers. Enkele spelers maken deel uit van de selectie van het Nederlands zaalvoetbalteam en enkele jonge spelers spelen in de jeugdselecties van Nederland. Meest aansprekende naam is Zaid el Morabiti, aanvoerder van het Nederlands zaalvoetbalteam. ASV Lebo staat tevens bekend om zijn goede jeugdopleiding en Calvin Blankendal schroomt niet om talentvolle spelers een kans te geven.

ASV Lebo mist vrijdag vanwege een schorsing keeper Marcel Ons. Waarschijnlijk zal de ervaren keeper Pascal Doest in de goal staan. International Ike Neil is een twijfelgeval, hij wordt gehinderd door een gekneusde teen. Bij ons ontbreekt Johan Mühren. Johan is op trainingskamp in Lapland om fit aan de laatste 7 wedstrijden van het seizoen te beginnen.

De uitwedstrijd leverde een kansloze nederlaag op in sporthal Calvijn. Na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk een 7-1 nederlaag, met o.a. een rode kaart voor Maurice Buys. Maar vrijdagavond moet alles anders zijn. We spelen op onze eigen vertrouwde houten vloer in de Opperdam en willen ons revancheren voor de verliespartij in de uitwedstrijd.
Daarnaast betekent winst dat wij wegblijven bij de plekken onderin en ook in de race blijven voor de play-offs.

Het is dringen voor een plek in de play-offs, waaraan de nummers 1 t/m 4 mogen deelnemen. Maar ook onderin zijn de plekken voor nacompetitie voor degradatie nog niet verdeeld 8 wedstrijden voor het einde. We moeten dus naar beneden blijven kijken en zorgen dat de ploegen onder ons niet verder inlopen. Winst vrijdag helpt daarbij en het betekent automatisch dat wij ook bovenin mee kunnen blijven doen.

Met de steun van onze supporters moet het mogelijk zijn de punten in eigen huis te houden en dus goede zaken te doen. Dus kom allemaal naar de Opperdam vrijdagavond 20.30 uur.

Groet Hjalmar.