Hjalmar’s Hoekje

Hjalmar’s Hoekje – ZVV Volendam – FC Marlene, de rollen omgedraaid?

Weer een mooi affiche in sporthal de Opperdam vrijdag 9 maart a.s.,waar ZVV Volendam FC Marlene ontvangt. Nog niet zo heel lang geleden betekende het bezoek van FC Marlene, dat een play-off kandidaat naar de Opperdam kwam. FC Marlene is namelijk drievoudig landskampioen en zevenvoudig bekerwinnaar , won vorig seizoen de beker en het seizoen daarvoor behaalde het de play-offs om het Nederlands kampioenschap.

Maar zo goed als het de afgelopen jaren ging, zo lastig heeft FC Marlene het dit seizoen. FC Marlene staat op één punt van de nacompetitie voor degradatie en kan de punten dus goed gebruiken. De ploeg staat onder leiding van Anand Jagdewsingh en hij is in staat het beste uit zijn team naar boven te halen om de nacompetitie te ontlopen.
FC Marlene is een ploeg met een mix van ervaring aangevuld met jonge spelers. Veel wedstrijden vallen net de verkeerde kant op met een aantal kleine nederlagen als gevolg. Het programma voor de resterende wedstrijden lijkt gunstig, waarbij de concurrenten voor de onderste plekken nog tegenstander zijn en FC Marlene dus alles nog in eigen hand heeft.

Speelde ZVV Volendam twee seizoenen terug nog voor lijfsbehoud en FC Marlene voor een plek voor de play-offs om het landskampioenschap, nu lijken de rollen nu omgedraaid.

Met 6 competitie-overwinningen op rij staan wij op een 3e plek in de competitie en die plek geeft recht op een play-off plek om het Nederlands kampioenschap. Winst is vrijdag dus nodig om in de race voor de play-offs te blijven. Een plek bij de eerste 4 in de eindstand van de reguliere competitie geeft recht om te spelen voor het kampioenschap van Nederland.

Het belooft dus weer een mooie zaalvoetbalavond te worden, waarbij we de zegereeks voort willen zetten. Winst betekent namelijk dat we definitief veilig zijn en op de 3e plek blijven staan. De uitwedstrijd werd met 4-2 verloren, dus ook een mooie gelegenheid om ons te revancheren.

Vrijdag 9 maart, 20.30 uur sporthal de Opperdam. Zorg dat je niks mist.

Groet Hjalmar.