Hjalmar’s Hoekje

Hjalmar’s Hoekje – ZVV Volendam – FCK De Hommel, 14 februari 2020.

Vrijdag 14 februari ontvangen we onze tegenstander FCK De Hommel uit Den Bosch. Het team uit Oeteldonk heeft een prima eerste seizoenshelft achter de rug en staat momenteel op een 4e plek in de competitie. Na de winterstop werd gewonnen van Hovocubo, maar werden de laatste twee wedstrijden gevoelige nederlagen geleden tegen HV/Veerhuys en FC Eindhoven.

FCK De Hommel is een begrip in zaalvoetballand. Het team speelt na een korte afwezigheid weer in de eredivisie en veel bekende zaalvoetballers hebben gespeeld of spelen nog steeds voor deze vereniging. Enkele namen uit het verleden zijn Hennie Lettinck, John de Bever, Pascal Langenhuysen, maar ook oud ZVV Volendam-speler Rubinho van Veen. Spelers die tegenwoordig bij de Hommel spelen zijn Belgisch ex-international Karim Bali, oud-internationals Adil Zouthane, Najib El Alllouchi, Tevik Ceyar en huidig international Mo Bourrarassi.

We kunnen onze borst nat maken, zeker omdat de resultaten de laatste weken tegenvallen. Afgelopen vrijdag werd dik verloren van Hovocubo en om weg te komen uit de onderste regionen is winst belangrijk. Helaas zijn Frank Boogaard en Jeroen de Groot nog afwezig, maar er is uitzicht op een herstel binnen enkele weken. De uitwedstrijd werd met 3-2 verloren, na een 1-2 voorsprong. Tijd voor revanche, maar dat is gezien de status van FCK De Hommel niet gemakkelijk.

We hopen op flink wat steun, maar ook de FC speelt thuis. Gezien de weersomstandigheden zou ik de voorkeur geven aan de warme sporthal en hoop dat meer mensen dat doen.

Hopelijk tot vrijdag.