Hjalmar’s Hoekje

Hjalmar’s Hoekje – ZVV Volendam – Zeemacht

ZVV Volendam – Zeemacht

Met de 19e speelronde op het programma vrijdagavond, zijn de prijzen nog niet verdeeld. Bovenin zijn FC Eindhoven en Hovocubo zo goed als zeker van een play-off plek, maar voor de 3e en 4e plek zijn een aantal teams nog in een mooie strijd verwikkeld. Waren wij vorig seizoen ook in die positie, dit seizoen is dat anders.

Vrijdag ontvangen wij Zeemacht, dat momenteel onderaan de ranglijst staat. Zij zijn in een felle strijd verwikkeld met ZVV Eindhoven en White Stones voor rechtstreekse degradatie. Wij staan met 8 punten maar net boven de streep en kunnen ons vrijdagavond verzekeren van weer een jaar eredivisie.

Zeemacht heeft de punten hard nodig, dus makkelijk zal het niet worden tegen de ploeg van coach Arjan de Klerk. De ploeg uit Den Helder, de thuishaven van de Koninklijke Marine, verloor vorige week in de laatste paar minuten met 2-3 van FC Marlene. Uiteindelijk na veel tumult gingen de punten naar Heerhugowaard mee en bleef Zeemacht met lege handen en een rode kaart voor Ivar de Waard achter.
Wij verloren vorige week met 8-2 van Futsal Apeldoorn. Waar we de eerste 10 minuten nog aardig meededen, waren we de rest van de wedstrijd kansloos.

De afgelopen weken zijn we verre van compleet geweest. Vorige week ontbraken Ron Keizer, Robin Kwakman (beide blessures), Jeroen de Groot (schorsing) en Jack Steur (vakantie), morgen zijn Ferdy Kaleveld en Johan Keizer vanwege vakantie niet inzetbaar. Michael Tol is een twijfelgeval, Robin Bont en Frank Boogaard zijn na enige weken blessures wel weer van de partij.

Zoals al aangegeven betekent winst dat we nagenoeg zeker zijn van nog een jaar eredivisie. Gezien het niveau dat we afgelopen seizoen hebben gehaald zou dat meer dan terecht zijn. Het kan vrijdag een mooie avond worden in de Opperdam, dus zorg dat je erbij bent.

ZVV Volendam – Zeemacht, aanvang 20.30 uur sporthal De Opperdam.

Groet Hjalmar.