Eervolle uitnodigingen spelers ZVV Volendam voor Oranje

Het Nederlands zaalvoetbalteam komt dinsdag 13 augustus bijeen voor een eendaagse trainingsactiviteit op de KNVB Campus. Bondscoach Max Tjaden heeft voor deze eerste activiteit 28 spelers een uitnodiging gestuurd, waaronder de ZVV Volendam spelers Robin Bont en Frank Boogaard.

De trainingsstage op de KNVB Campus maakt deel uit van de voorbereiding op de WK-kwalificatie die in oktober wordt vervolgd. Oranje rekende eerder dit jaar in de voorronde af met Montenegro, Bulgarije en Estland en werd groepswinnaar. In de volgende ronde treft Nederland Kazakhstan, Albanië en gastland Roemenië. De nummers één en twee gaan door naar de Elite Round waar de WK-tickets definitief zijn te verdienen. Het eindtoernooi wordt in het najaar van 2020 in Litouwen gehouden.

Ter voorbereiding op de WK-kwalificatie speelt Oranje ook nog twee oefenduels in eigen land tegen Servië. Op 23 september wordt er gespeeld in het Topsportcentrum in Almere, een dag later op 24 september vindt de wedstrijd plaats in sporthal de Opperdam in Volendam. Beide duels beginnen om 20.00 uur.

ZVV Volendam ook vertegenwoordigd bij Oranje onder 19
De Nederlands zaalvoetbalteam onder 19 jaar heeft zich in maart jongstleden gekwalificeerd voor het Europees Kampioenschap in Letland dat van 8 tot en met 14 september in de hoofdstad Riga wordt gehouden. Als voorbereiding op het EK neemt Oranje onder 19 van 13 tot en met 17 augustus deel aan een vierlandentoernooi dat eveneens in de Letse hoofdstad Riga wordt gehouden. Coach Hjalmar Hoekema, die tevens actief is als hoofdcoach van ZVV Volendam, heeft voor het vierlandentoernooi Tim Taylor uitgenodigd. Tim heeft onlangs de overstap gemaakt van HZV/Het Vennewater naar ZVV Volendam.