Blogs

Blog Podobrace december 2017

Het Vijfde van…

Je hebt de Tien van Tijl, de vier van Breda, de zesde van Mahler en tegenwoordig ook het Vijfde van Spiering. Het team dat vanuit het niets twee klassen hoger begint te spelen. Andere koek uiteraard, maar ze gaan er vol goede moed tegenaan. Na twee wedstrijd waarin ze ‘flink op de kloten’ krijgen (ik zal jullie niet vervelen met de eindstanden), zakt de moed bij de heren echter naar de schoenen.

En het zijn toch niet de minsten. Heren als Sander Kroon, Nick Buys, Jan Mepper (de secretaris), Ruud Bun (de coach), Jan Zwarthoed (als het eerste niet speelt) en last but not least Django Mastenbroek. Ze weten zich geen raad. Nog een paar van deze wedstrijden en ze mogen van hun vrouw de deur niet meer uit. Daar gaat hun ‘vaste’ vrijdagavond in de kantine!

Kinesiotape biedt uitkomst

Django houdt menig brainstormsessie met de ploeg (de vrouwen zijn hier uiteraard niet blij mee), maar niemand komt met een zinnige ingeving. Niet vreemd natuurlijk, want hoewel het respectabele voetballers zijn bij het vijfde, zijn het niet bepaald raketgeleerden. Maar dan, vanuit het niets valt die naam. Die mythische naam. De Spiering.

‘Maar die is allang gestopt’, hoort Django zijn medespelers tegensputteren. Hij laat zich er echter niet door van de wijs brengen en waagt een poging. Met trillende vingers toets hij de naam van De Spiering in en hij hoort de telefoon overgaan. Een keer, zijn adem stokt, twee keer, hij begint te zweten, drie keer en dan… ‘Met Carlo’.

Django doet De Spiering ‘an offer he can’t refuse’ en omdat de levende legende zijn conditie toch op peil heeft gehouden met hardlopen, besluit hij (na overleg met z’n vrouw uiteraard) de zaalvoetbalschoenen weer aan te trekken. Vele overwinningen en talloze doelpunten van De Spiering later heeft Django het weer volledig op de rails met het vijfde. De ploeg die verder gaat als Het Vijfde van De Spiering. 

Podobrace Grote Clubactie

Deze blog wordt aangeboden door Podobrace. Wanneer je via de links in deze blog je polsbrace, kinesiotape, steunkousen óf producten voor hielspoor of hallux valgus bestelt, steun je direct ZVV Volendam.

Jan Koning, freelance journalist en auteur Zijwind.